مسکن پایدار چیست و چه اهمیتی دارد؟

عضو هیأت مدیره انجمن صنعت ساختمان درباره مسکن پایدار اظهار کرد: این مسکن در واقع به خانه‌هایی اطلاق می‌شود که طراحی و ساخت آن‌ها به‌گونه‌ای است که حداقل تأثیر منفی را بر محیط زیست بگذارد.

سیامک پیربابایی، عضو هیأت مدیره انجمن صنعت ساختمان در گفتگویی پیرامون مسکن پایدار و علت اهمیت آن، اظهار کرد: در واقع مسکن پایدار به خانه‌هایی اطلاق می‌شود که طراحی و ساخت آن‌ها به‌گونه‌ای است که حداقل تأثیر منفی را بر محیط زیست بگذارد.

وی در این راستا تصریح کرد: این نوع مسکن به منظور حفظ منابع طبیعی، کاهش آلایندگی و حفظ سلامت ساکنان خود ساخته می‌شود و از این رو می توان گفت اهمیت آن در این است که علاوه بر بهره‌برداری از منابع تجدیدپذیر انرژی، طراحی آن‌ها به گونه‌ای است که در مصرف انرژی و آب نیز صرفه‌جویی می‌شود و هم‌زمان به کیفیت زندگی ساکنان نیز کمک می‌کند.

پیربابایی با اشاره به ویژگی‌هایی که در طراحی مسکن پایدار باید رعایت شوند گفت: براین اساس در طراحی مسکن پایدار، استفاده از مواد دوستدار محیط زیست، نظیر چوب‌های بازیافتی، بتن کم‌کربن و سایر متریال‌های تجدیدپذیر از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی افزود: علاوه بر این، انتخاب طرح‌هایی که بهینه‌سازی مصرف انرژی را تسهیل می‌کنند بسیار ضروری است.

عضو هیأت مدیره انجمن صنعت ساختمان ادامه داد: با توجه به این موضوع نصب سیستم‌های انرژی خورشیدی، استفاده از عایق‌های حرارتی با عملکرد بالا و توجه به تهویه طبیعی، داشتن فضای سبز و سیستم‌های جمع‌آوری آب باران در از جمله نکاتی است که باید در طراحی مسکن پایدار مدنظر قرار گرفته شود.

وی  به‌صرفه بودن مسکن پایدار از نظر اقتصادی را ویژگی دیگر این نوع مسکن دانست و گفت: اگرچه امکان دارد در ابتدای کار هزینه ساخت مسکن پایدار بالاتر از خانه‌های معمولی باشد، اما در طولانی‌مدت می‌تواند به‌شدت به صرفه‌جویی منجر شود.

پیربابایی تصریح کرد: در واقع این صرفه‌جویی‌ها بیشتر به دلیل کاهش هزینه‌های مصرف انرژی و کاهش نیاز به نگهداری طولانی‌مدت است و براین اساس در این خانه‌ها، استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی باعث کاهش هزینه‌های برق و گرمایش می‌شود. همچنین، طراحی‌هایی که به بهره‌وری آب و انرژی کمک می‌کنند، به ساکنان این امکان را می‌دهند که هزینه‌های جاری زندگی را کاهش دهند.

وی به نقش مسکن پایدار در مقابله با بحران تغییرات اقلیمی اشاره کرد و گفت: مسکن پایدار به‌طور مستقیم به کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای کمک می‌کند، چرا که استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر و بهینه‌سازی مصرف انرژی سبب کاهش نیاز به منابع فسیلی می‌شود.

عضو هیأت مدیره انجمن صنعت ساختمان  افزود: در واقع این خانه‌ها به کاهش آلودگی و مصرف بی‌رویه انرژی کمک می کنند و در نتیجه آن می‌توانند در کاهش اثرات منفی تغییرات اقلیمی نقش مهمی ایفا کنند.

وی تصریح کرد: علاوه بر این، مسکن پایدار با استفاده از تکنیک‌هایی مانند بازسازی و بازیافت مواد، به حفظ منابع طبیعی و کاهش زباله‌های ساختمانی کمک می‌کند.

پیربابایی با اشاره به موانع گسترش مسکن پایدار نیز گفت: یکی از موانع اصلی، هزینه بالای اولیه پروژه‌های مسکن پایدار است و اگرچه این هزینه‌ها در بلندمدت جبران می‌شوند، اما برای برخی از سازندگان یا خریداران، این موضوع ممکن است جذاب نباشد.

وی تصریح کرد: در واقع برخی از قوانین و استانداردهای ساختمانی ممکن است برای اجرا و پیاده‌سازی روش‌های نوین در این نوع مسکن چالش ایجاد کنند. مشکلات دیگری مانند کمبود آگاهی عمومی و نبود زیرساخت‌های مناسب برای ترویج این نوع مسکن نیز می‌توانند از سرعت رشد این عرصه جلوگیری کنند.

نام :*
پست الکترونیک :
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود

لیست قیمت رمزارزها به زودی راه اندازی می شود