آلمان؛ بزرگترین اقتصاد جهان و تعاملات اقتصادی آن
آلمان از جمله کشورهایی است که در زمینه اقتصادی بسیار پیشرفته است و بعنوان کشوری محسوب می شود که صفت بزرگترین اقتصاد جهان را یدک می کشد، اما چرا این کشور بزرگترین اقتصاد جهان را داراست و با چه کشورهای دیگری تعاملات اقتصادی دارد؟
معرفی کوتاه کشور آلمان
آلمان یا دویچلند (Deutschland) واژهٔ دُویچ (به آلمانی: Deutsch) به معنای اولیهٔ «متعلق به مردم» است و در سدهٔ پانزدهم میلادی، نام رسمی حکومت این سرزمین، تویتونیکوم رگنوم به «حکومت کشورهای آلمانی» به وجود آمد و می توان به زبان ساده تر گفت که واژهٔ دویچلند به معنای «سرزمین آلمانی» از این نام گرفته شدهاست.
جالب است بدانید که، نام آلمان در زبان فارسی و زبانهایی همچون فرانسوی، اسپانیایی، عربی و ترکی از قبیلهٔ آلامان، که قبیلهای از ژرمنهای سوئبی بود گرفته شده و مردم این قبیله در گذشته در آلزاس امروزی و بخشهایی از بادن-وورتمبرگ و سوئیس زندگی میکردند.
نگاهی به اقتصاد آلمان
اما برسیم به اقتصادی که در این کشور جریان دارد.
اقتصاد آلمان را می توان از برترین و بزرگترین اقتصادها در جهان نامید.
این کشور از نظر اقتصادی در جایگاه اول اروپا قرار گرفته و به عنوان قطب اقتصادی اروپا شناخته می شود و پس از آمریکا، چین و ژاپن، جایگاه چهارم برترین اقتصادهای جهان را کسب کرده است و با توجه به این موارد می توان گفت در زمینه اقتصادی عملکردی بی نظیر دارد.
نگاهی به آمار و ارقام اقتصادی آلمان
پیشرفت کشور آلمان در عرصه های اقتصادی موضوعی است که همگان از آن اطلاع دارند اما اگر بخواهیم از لحاظ آماری به آن بپردازیم به موارد زیر می رسیم:
- تولید ناخالص داخلی: ۳۵۷۰.۶۲ میلیارد دلار
- میزان صادرات نفتی: ۲۱.۴ میلیون دلار
- کل صادرات در سال: ۱۶۶۹ میلیارد دلار
- میزان واردات: ۱۴۴۹ میلیارد دلار
- نرخ تورم: ۴.۶%
- نرخ بیکاری: ۵.۴%
- نرخ اشتغال: ۷۵.۶%
مهم ترین صنایع کشور آلمان
صنایع فعال از جمله دلایل پیشرفت اقتصاد کشور آلمان، است.
در واقع می توان این طور گفت که وسعت صنایع در این کشور سبب شده است تا آلمان در رتبه ی سوم صادرات در جهان قرار بگیرد و به همین دلیل اقتصاد آلمان همواره رو به جلو و در حال پیشرفت است.
مهم ترین صنایع آلمان به شرح زیر است:
- صنعت خودرو و ماشین آلات
- صنعت پزشکی و شیمیایی
- صنایع هوایی
- صنایع مصرفی و خدماتی
- صنعت منسوجات
کدام کشورها شرکای تجاری آلمان هستند؟
بین کشور آلمان و سایر کشورهای بزرگ دنیا همواره معاملات تجاری بیشماری در جریان است و در واقع این کشور بیشترین میزان معاملات تجاری خود را با کشورهای چین، هلند و آمریکا دارد و پس از این کشورها، به ترتیب کشورهای فرانسه، لهستان، ایتالیا، سوئیس، انگلیس و اتریش، بیشترین میزان انجام معاملات با کشور آلمان را دارند و به عنوان مهم ترین و بزرگترین شرکای تجاری این کشور شناخته می شوند.
واردات در آلمان به چه صورت است؟
با توجه به این که بزرگترین شرکای تجاری آلمان، کشورهای چین، هلند و ایالات متحده هستند، بیشترین میزان واردات آلمان نیز از این سه کشور انجام می شود.
مهم ترین واردات به کشور آلمان به ترتیب بیشترین میزان آن به شرح زیر است:
- محصولات الکترونیکی، کامپیوتری و نوری
- وسایل نقلیه موتوری و تریلر
- مواد شیمیایی و فرآورده های شیمیایی
- ماشین آلات و تجهیزات
- تجهیزات الکتریکی
- فلزات اساسی
- گاز طبیعی و نفت خام
- فرآورده های دارویی
- محصولات غذایی
نرخ بیکاری در آلمان چقدر است؟
اقتصاد آلمان، اقتصادی پویا و فعال است و صنایع بسیاری در این کشور در حال فعالیت هستند، به همین دلیل شرایط کار در این کشور بسیار مناسب است و دولت آلمان در بسیار از موارد به دلیل کمبود نیروی کار، اقدام به جذب نیروی کار از کشورهای خارجی می کند.
همین امر سبب شد تا نرخ بیکاری در این کشور بسیار پایین باشد و براساس اخبار منتشر شده می توان گفت، نرخ بیکاری در آلمان در سال های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱ به ترتیب به صورت ۴.۹، ۶.۴ و ۵.۴ است.
انتهای پیام/