معرفی خودرو؛

کیا K5؛ خودرویی اسپرت و متفاوت

بازارهای خودرویی از ابتدای قرن 21 ام میلادی تاکنون با کیا اپتیما به عنوان یک سدان میان‌رده آشنا هستند.

خودرویی که همانند کیا سراتو که با نام‌های فورته یا K3 در بازارهای مختلف شناخته می‌شود، با اسم K5 در بعضی نقاط جهان به فروش می‌رسید و در واقع نام کیا K5 از نسل سوم این خودرو همراه اپتیما بود.

اما با این حال برخلاف سراتو، امروزه دیگر نامی از اپتیما وجود ندارد و نسل پنجم این خودرو در سراسر جهان با نام کیا K5 عرضه شده است.

شاید علت این تصمیم این باشد که کیا K5 هیچ شباهتی با نسل چهارم کیا اپتیما ندارد و از زبان طراحی کاملا جدیدی بهره می‌برد که مشابه آن را در خودروهایی همچون کیا سراتو نمی‌بینیم، در واقع کیا K5 بخشی از سبد محصولات به روز شده کیا است که به تدریج خودروهای اقتصادی نیز به آن خواهند پیوست.

کیا K5 علاوه بر کره جنوبی، در ازبکستان، چین و ایالات متحده نیز به تولید می‌رسد و با طیف گسترده‌ای از پیشرانه‌های بنزینی و هیبریدی قابل انتخاب است، هر چند سهم ایرانیان از این خودرو تنها یک تیپ آن خواهد بود.

طراحی کیا K5

کیا استینگر برای طرفداران برند کیا کاملا آشنا است. این سدان اسپرت و تحسین برانگیز فروش مناسبی نداشت اما زمینه ساز تغییرات بزرگی در سبد محصولات این شرکت شد.

کیا K5 یکی از نخستین خودروهایی است که از استینگر تاثیر گرفت و حاصل آن خلق خودرویی اسپرت و متفاوت بود، به نحوی که چینی‌ها برای تقلید از به تلاش بیشتری نیاز بودند.

در طراحی کیا K5 جلوپنجره سنتی کیا به همراه چراغ‌هایی با الگو طراحی جدید مشاهده می‌شود. این چراغ‌ها خطوط نامنظمی دارند که علاوه بر زیبایی، موجب خاص شدن این خودرو نیز شده‌اند.

 در نمای جانبی کیا K5 ظاهری نسبتا ساده را می‌بینیم که با یک تورفتگی کوچک همراه است و البته رینگ‌های آلیاژی خودرو نیز بر جذابیت نمای ظاهری افزوده‌اند.

در نمای عقب کیا K5 نیز الگوی به هم پیوسته چراغ‌ها را مشاهده می‌کنیم که در محصولات شرکت همکار یعنی هیوندای نیز مورد استفاده قرار گرفته است.

طراحان کیا موفق شده‌اند با خلق الگویی متفاوت برای ستون C، ظاهری شبه کوپه به خودرو اعطا کنند که نتیجه آن برای مخاطبان جذاب خواهد بود.

مشخصات فنی کیا K5

کیا K5 زیر کاپوت خود یک موتور ۲ لیتری تنفس طبیعی دارد.

 این موتور با کمک فناوری سیستم تزریق سوخت چند نقطه‌ای (به اختصار MPI) می‌تواند ۱۵۰ اسب بخار قدرت در دور ۶۰۰۰ و ۱۹۶ نیوتن.متر گشتاور در دور ۴۰۰۰ تولید کند. نیروی این موتور از طریق جعبه دنده اتوماتیک ۶ سرعته به سمت چرخ‌های محور جلو ارسال می‌شود.

نگاهی به نشریات و رسانه‌های خارجی حکایت از آن دارد که نسخه مجهز به موتور ۲ لیتری MPI کیا اپتیما صفر تا صد را در ۱۰.۶ ثانیه طی می‌کند و حداکثر سرعت این مدل نیز چیزی در حدود ۲۱۰ کیلومتر بر ساعت است.

مصرف سوخت کیا K5 وارداتی در هر صد کیلومتر ترکیبی برابر با ۶.۳ کیلومتر است. چنانچه این رقم در شرایط واقعی محقق شود، رکورد بسیار خوبی خواهد بود. گفتنی است باک این خودرو گنجایش ۶۰ لیتر بنزین را دارد.

سیستم تعلیق کیا K5 یا همان کیا اپتیما سابق، در جلو از نوع مک‌فرسون و در عقب از نوع مولتی لینک (چند اتصالی) است. این ویژگی باعث می‌شود K5 از هندلینگ و پایداری مناسبی در شرایط مختلف برخوردار باشد. ترمزهای دیسکی در هر چهار چرخ، سیستم ترمز دستی از نوع پدالی و فرمان برقی از دیگر مشخصات کیا K5 کوشا خودرو در بخش فنی است.

بیشتر بخوانید:

 

نام :*
پست الکترونیک :
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود

لیست قیمت رمزارزها به زودی راه اندازی می شود